Hvordan lager man en gjestebok på hjemmesiden sin?

Å holde på kontakten med sine kunder, følgere eller medlemmer av en organisasjon er viktig, og alle gode plattformer som vikinglotto og mange mer har en. En gjestebok er et glimrende verktøy som lar deg holde kontakten og dele informasjon. I denne artikkelen vil vi forklare hvordan man kan sette opp en gjestebok på hjemmesiden sin.

Hvilke gjestebøk passer best for deg?

Når du lager en hjemmeside, er det viktig å tilby dine besøkende et sted hvor de kan legge igjen en kommentar eller spørsmål. En gjestebok er perfekt for dette! Her viser vi deg trinnene du trenger å følge for å sette opp den perfekte gjesteboken på din egen hjemmeside.

Det finnes mange forskjellige typer gjestebøker, så det er viktig å velge den som passer best til hjemmesiden din. Her er noen ting å tenke på når du velger en gjestebok:

 • Hva slags design ønsker du? Det finnes en rekke forskjellige designalternativer, så det er viktig å velge noe som passer til resten av hjemmesiden din.
 • Skal gjesteboken være moderert eller ikke? Moderne gjestebøker har ofte et moderasjonssystem, slik at du kan godkjenne innlegg før de blir publisert. Dette kan være nyttig hvis du ønsker å unngå useriøse eller upassende innlegg.
 • Hvor mange brukere skal kunne poste i gjesteboken samtidig? Dette er spesielt viktig hvis du planlegger å bruke gjesteboken til et arrangement eller en konkurranse. Du vil ikke at systemet skal crash når mange brukere prøver å poste samtidig. 
 • Er det andre funksjoner som er viktige for deg? Det finnes gjestebøker med mange forskjellige tilleggsfunksjoner som bilder, videoer, kommentarfelt eller stemmegivning.

Tips for å lage en brukervennlig gjestebok

En gjestebok er en flott måte å la besøkende på nettsiden din kommunisere med deg og hverandre. For å lage en brukervennlig gjestebok, følg disse tipsene:

 • Lag en klar og tydelig link til gjesteboken på nettsiden din. Gjesteboken bør være lett å finne, slik at folk ikke blir frustrerte når de leter etter den.
 • Gjør det enkelt for brukerne å legge inn meldinger i gjesteboken. Det bør ikke være for mange felt som skal fylles ut, og det bør være mulig å legge inn meldingen uten å registrere seg eller logge inn på nettstedet ditt.
 • Hold gjesteboken oppdatert og svar på meldingene så snart som mulig. Inaktive og ubrukelige gjestebøker går mot sin hensikt, og kan avskrekke potensielle besøkende.

Følg disse trinnene for å lage en gjestebok

For å lage en gjestebok på hjemmesiden din trenger du bare å følge noen få enkle trinn:

 1. Registrer deg for en gratis gjestebok-tjeneste som www.guestbook24.com
 2. Lag en profil for hjemmesiden din i administrasjonspanelet til www.guestbook24.com
 3. Kopier og lim inn HTML-koden for gjesteboken din der du vil at den skal vises på hjemmesiden din
 4. Administrer gjesteboken din via administrasjonspanelet til www.guestbook24.com – her kan du godkjenne/slette innlegg, endre innstillinger osv.